Alma Mašić, direktorica Incijative mladih za ljudska prava Bosne i Hercegovine, aktivistica iz Zenice, humanitarna radnica u ratu i poslijeratnom periodu (IRC, Freedom House, ICMP, Ministarstvo vanjskih poslova Danske). Studirala na University of York (UK), Trinity College i University of Delaware (USA), teme: razrješenje i prevencija konflikta, poslovni menadžment i administracija, te  društvene nauke i strani jezici. Posjeduje ogromno znanje o razvoju civilnog društva i primjeni demokratije u regiji Balkana, pogotovo u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Kosovu, Makedoniji i Albaniji, kao i dugogodišnje iskustvo rada u podijeljenim zajednicama, sa civilnim žrtvama rata i mladima.

Dinko Sijerčić, koordinator programa, prije nego se pridružio Inicijativi, vodio je projekte: Primarna zdravstvena zaštita na Balkanu (2007. – 2009.), u saradnji sa Quince University, Kingston (Kanada); Razvoj zajednice, za Handicap International (2005.-2007.); Mladi protiv rata, u saradnji sa Ambasadom Holandije, te Demokratizacija umjetnosti, u saradnji sa Ambasadom SAD-a u Sarajevu. (1999.-2002.);

Irena Hasić, koordinatorica administracije i finansija, studira finansijsku reviziju i oporezivanje na master studiju Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Diplomirala je sociologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu i bila gostujuća studentica na Bečkom univerzitetu. Govori engleski, švedski i njemački. Takođe, ima iskustvo u istraživanju, publiciranju, te pružanju psiho-socijalne  podrške ženama u sigurnim kućama.

Tihomir Popović, koordinator projekata, studirao međunarodne odnose na University of Helsinki (Finska), te nasilje, konflikt i razvoj (SOAS UCL). Osim što je sarađivao sa Inicijativom mladih u Hrvatskoj, posjeduje i iskustvo rada u međunarodnim organizacijama, vladinim uredima i akademskim istraživačkim institutima. Član je odbora Platforme za saradnju i razvoj organizacija civilnog društva CROSOL, u Hrvatskoj. U profesionalnom radu, bavi se temama pomirenja, angažovanosti mladih ljudi te post-konfliktnog socio-ekonomskog razvoja. Govori engleski i francuski.

Beti Čolak, koordinatorica projekta YouthLINK, Inicijativi se pridružila prije pet godina kao volonterka. Kroz YouthLINK se bavi nekim od glavnih izazova za mir i stabilnost na Balkanu, široko rasprostranjenom netolerancijom i diskriminacijom. Beti je takođe dio tima koji organizira  Inicjiativinu Ljetnu školu civilnih sloboda i aktivizma. Magistrirala je medjunarodno javno pravo i ljudska prava 2013. na Riga Graduate School of Law (Latvija), a pravo diplomirala na Pravnom Fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Aldijana Okerić, koordinatorica Ljetne škole građanskih sloboda i aktivizma, studentica završne godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, gostujuća studentica na Masaryk University Faculty of Law u Brnu (Češka). U okviru svojih odgovornosti u Inicijativi,  educira mlađe kolegice i kolege, predstavlja organizaciju u medijskim nastupima, te učestvuje u kreiranju akcija i aktivnosti širom zemlje. Prisutna je i u oblastima reforme pravosuđa, kroz projekat „Mladi za pravdu“,  ustavnih reformi kao članica Kontakt grupe za ustavne reforme, u saradnji sa Vijećem Evrope, a u partnerstvu sa OSCE misijom u Bosni i Hercegovini, koordinira projekt „Mladi protiv diskriminacije“.  Osim organiziranja uličnih akcija, bavi se i fotografijom, a 2010. godine nagrađena je kao autorica najbolje „Pravo ljudski“ fotografije. Zanimaju je tranzicijska pravda, memorijali i ulična umjetnost.

 

Melisa Karadža, koordinatorica i asistentica na projektima i u finansijama. Diplomirala novinarstvo i odnose s javnošću na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu. U široki spektar njenih zadataka, ubraja se razvijanje novih projektnih ideja i strategija, implementacija različitih aktivnosti, radionica, treninga i uličnih akcija, pisanje izvještaja, terenski rad u Bosni i Hercegovini i regionu, te koordinacija aktivistica i aktivista.