Izuzetna nam je čast predstaviti Vam internet stranicu projekat “Historija, Istorija, Povijest – Lessons for Today” koju možete posjetiti putem slijedeće internet veze: http://www.historijaistorijapovijest.org/ba/

Kuća Anne Frank u saradnji sa lokalnim partnerskim organizacijama iz Bosne i Hercegovine (YIHR BiH i HiA BiH), Hrvatske (HERMES), Makedonije (MOF) i Srbije (OK), ima zadovoljstvo da Vas pozove da učestvujete na javnom pozivu za nastavnike i profesore, a sa ciljem osmišljavanja novih nastavnih planova koji obrađuju teme iz sljedeće tri kategorije:

1. Orginalni nastavni plan koji obrađuje temu iz perioda posljednjih 60 godina regionalne historije

2. Orginalni nastavni plan na temu “Suočavanja s prošlošću”

3. Izvještaj i evaluacija sa realizacije jednog od postojećih HIP nastavnih planova u Vašim učionicama (HIP – Nastavni planovi)

Rok za prijave je 15. novembar 2016. godine. Za najbolje nastavne planove obezbijeđene su i nagrade u prvoj i drugoj kategoriji za prvo mjesto 500,00 EUR i za drugo mjesto 250,00 EUR. Dok za treću kategoriju nagrada iznosi 100,00 EUR.

Kompletan javni poziv, odnosno konkurs možete pogledati na slijedećoj internet vezi: http://www.historijaistorijapovijest.org/wp-content/uploads/2016/10/HIP_tc_BIH__NEW.pdf