Od 30.11.2019. do 5.12.2019. u Sarajevu Inicijativa mladih za ljudska prava u Bosni i Hercegovini (YIHR BiH) pod pokroviteljstvom Austrijske ambasade implementira projekat pod nazivom „Paint your culture“. Dvanaest mladih će imati priliku da upozna nove kulture i učesnike drugačijih kulturoloških pozadina, razmijeni iskustva, preispita proces i stanje procesa pomirenja u Bosni i Hercegovini i oslikati mural. Tokom ovih 5 dana učesnici će posjetiti brojne kulturne i umjetničke znamenitosti, muzeje i galerije kao i slušati predavanja od renomiranih stručnjaka u oblasti umjetnosti i suočavanja s prošlošću koji će biti popraćeni diskusijom.

Ko može aplicirati i kako?

Ako ste građanin/ka Bosne i Hercegovine i imate između 18 i 30 godina ispunjavate uvjete. Da bi aplicirali molimo Vas da popunite prijavni obrazac na ovom LINKU.

Ostale bitne informacije:

Aplikacije ćemo primati do 15.11.2019. u 12:00. Samo odabrani učesnici za učešće na programu će biti kontaktirani o detaljima projekta najkasnije do 20.11.2019. YIHR BiH obezbjeđuje sve troškove smještaja, hrane, ulaznica u muzeje/galerije i troškove puta za sve odabrane učesnike.

Za sve nedoumice i dodatne informacije možete nas kontaktirati putem e-mail-a ajla.borozan@yihr.org.