REGIONALNI KAMP KOZARACnaslov

Inicijativa mladih za ljudska prava u BiH (YIHR BiH) i Centar za malde  ”Kvart” iz Prijedora vas pozivaju na osmi regionalni KAMP  ”KOZARAC 2018″.

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na deveti  regionali kamp ”Kozarac 2018” koji okuplja mlade osobe iz regiona i cijele BiH. Na kamp se mogu prijaviti osobe starosti od 16 do 26 godina. Namjera kampa je pokretanje dijaloga o temama ratne prošlosti BiH i regiona među mladim osobama ali i propitivanje načina na koji se pojedinačno a i kolektivno sjećamo pomenutih dešavanja i na koji način obilježavamo mjesta stradanja. Osim toga upoznavanje, druženje i povezivanje mladih je bitan aspekt ovog događaja. Petodnevni program kroz pomenute teme realizovati ćemo posjetama mjesta stradanja ali i kroz interaktive razgovore sa aktivistima/kinjama iz naše zemlje i regiona.

Lokacija : Mrakovica, Kozara, BiH.

Period: Od 25. juna do 30. juna  2018. godine.

Prijave za učešće (prijavni obrazac) slati do 10. juna 2018. godine na mail: kampkozarac2018@gmail.com

Prijavljenim učesnicima/ama koji budu primljeni na ovogodišnji kamp će biti poslani dnevni red i sve logističko- tehničke informacije do 20. juna 2018. godine. Smještaj, putni troškovi i hrana su obezbijeđeni od strane organizatora.

Prijave učesnika/ca koji/e su već učestvovali/e na ovom kampu neće biti uzete u razmatranje.

Srdačan pozdrav, očekujemo vaše prijave!

Prijavni obrazac možete preuzeti ovdje: OBRAZAC

REGIONALNI KAMP KOZARAC-page-001