Inicijativa mladih za ljudska prava – Hrvatska (YIHR Croatia) u sklopu Inicijativinog regionalnog programa razmjene organizuje program u Zagrebu pod nazivom Social Trauma and Resilience, koji će trajati od 18. do 21. aprila 2017. godine.

Program je namijenjen mladima od 18 do 26 godina, posebno onima koji do sada nisu imali priliku biti dio regionalnih razmjena (ili barem nisu imali priliku sudjelovati u njima u Hrvatskoj), te koji imaju visoku motivaciju za učenje i rad na temama suočavanja s prošlošću, postkonfliktnih društava i prevladavanja lične i kolektivne traume.

Cilj ovog programa je predstaviti načine na koje umjetnost i kultura mogu pomoći u procesima suočavanja s društvenim traumama iz prošlosti, uključiti učesnike/ce iz raznih područja kulture i umjetnosti u raspravu o mogućnostima prevladavanja traume, povezati lične i kolektivne perspektive sjećanja na rat u Jugoslaviji, te uključiti mlade iz regije u navedene procese.

Mladi iz Bosne i Hercegovine koji ispunjavaju navedene uslove mogu se prijaviti slanjem prijave najkasnije do 11. aprila 2017. godine u 12.00 sati mailom na rasim@yihr.org. Prijava treba da sadrži: ime i prezime, mjesto iz kojeg dolazite, kontakt mail i telefon, informaciju o ranijim učešćima u Inicijativinim programima, informaciju o ranijim učešćima u regionalnim programima razmjene, te kratku izjavu o motivaciji za učešće u ovom programu.

Draft agende programa je dostupan ovdje.

exchangeYIHR