Osvrt na trening medijske pismenosti – Amina Hodžić

Osvrt na trening medijske pismenosti - Amina Hodžić

  • U četvrtak nam je Ajla Borozan držala predavanje o ljudskim pravima u kojem smo mogli interaktivno sudjelovati. Ovim predavanjem sam dosta obogatila stepen znanja o ljudskim pravima. Bilo je zanimljivo i sviđa mi se što je bilo otvoreno za diskusiju. Dio u kojem smo mi, učesnici, mogli sudjelovati mi je bio vrlo produktivan i interesantan.
  • U petak nam je Nasir Muftić predstavio neka medijska prava, uz dodatak slučajeva o kojima smo mogli diskutovati. Predavanje je bilo okrenuto pravnom gledištu, ali u svakom slučaju zanimljivo. Naučila sam na koje bih stvari trebala obratiti pažnju ukoliko posmatram neki slučaj.
  • U subotu, nažalost, nisam bila u mogućnosti da prisustvujem predavanju.
  • U nedelju nam je Belma Buljubašić pričala o istraživačkom novinarstvu. Belmino predavanje mi je bilo vrlo zanimljivo jer je to tema prema kojoj i sama imam afinitete. Naučila sam dosta novih stvari vezanih za novinarstvo. Osjećam se vrlo motivisano za ideju upisa na fakultet Žurnalistike, ali i prije toga, bavljenju nekim istraživačkim radom u mojoj lokalnoj zajednici. Odlično i vrlo profesionalno objašnjeno.