Prijavi se na Sarajevo film festival

Inicijativa mladih za ljudska prava u BiH nastavlja dugogodišnju saradnju sa Sarajevo Film Festivalom (SFF) gdje okuplja mlade ljude iz Bosne i Hercegovine.  Ove godine SFF se odžava od 14.-21. augusta 2020. godine.

Pozivamo te da se prijaviš i posjetiš ovaj festival, uz priliku sudjelovanja na Docu Corner-u i drugim aktivnostima u sklopu programa.

Šta je Docu Corner?

Docu Corner je platforma u okviru festivala namjenjena mladima iz Bosne i Hercegovine. Docu Corner je sastavni dio dokumentarnog programa tokom SFF-a, gdje sudionici nakon premijernih filmskih projekcija imaju priliku razgovarati s filmskim producentima o relevantnim pitanjima koja se tiču njihovih filmova, koji uglavnom obrađuju tematiku koja se tiče ljudskih prava.

Šta je još dio programa YIHR BiH tokom SFF-a?

YIHR BiH organizuje i dodatne aktivnosti kao što su posjete muzejima, galerijama i drugim mjestima vezanim za kulturu, sjećanje ili suočavanje s prošlošću. S obzirom na to da SFF ima i program “Human Rights Day”, YIHR BiH će pozvati dio učesnika/ca Docu Corner-a da sudjeluju u navedenoj aktivnosti.

Ko se može prijaviti i kako?

Ako ste iz Bosne i Hercegovine, i imate od 18 do 28 godina, pozivamo vas da se prijavite. Da biste se prijavili, molimo vas da popunite ovaj prijavni obrazac: https://docs.google.com/forms/d/1u2cbb8YpevVx9xTffVaZAlA8oa8KJZR1__A5KhQD_M8/edit?ts=5f198c4b

Druge važne informacije: Prihvatamo prijave do 7. augusta. Svi kandidati će biti obavješteni o rezultatima selekcije najkasnije do 10. Augusta a kada ćemo poslati sve logističke detalje i završni program. YIHR BiH će pokriti troškove puta, smještaja i hrane svim odabranim učesnicima.

Za dodatne informacije obratite nam se na ajla.borozan@yihr.org