Osvrt na trening medijske pismenosti – Emira Mehmedbegović

Osvrt na trening medijske pismenosti - Emira Mehmedbegović

  1. decembar 2020. godine, Tuzla.

Emira Mehmedbegović

Utisci sa Treninga medijske pismenosti

Poštovani,

Cjelokupan utisak sa sva četiri dana treninga je pozitivan. Dosta informacija koje su nam prenijeli predavači sam već čula tokom studija. Neke sam zaboravila, pa sam obnovila znanje.

Pravo sam imala u srednjoj školi, ostale informacije sam prikupila uglavnom tokom studija. Bilo je tu nekih termina koje sam možda prvi put čula, tako da mi je ovaj trening koristio.

Organizacija

Veoma mi je drago da je trening održan online, jer smatram da sam mogla da se bolje organizujem i koncentrišem u atmosferi svoga doma.

Bolje sam se fizički osjećala, opuštenije. Također bila sam znatno manje umorna.

Bez ozbira što su se neki predavači žalili što nemaju veliki broj povratnih informacija, poput naših izraza lica itd. smatram da su i oni sami tome „krivi“ jer neki od njih nisu stizali da nas prozivaju.

Sa druge strane mnogi učesnici i učesnice su se možda „uspavali“, ali to se inače i dešava tokom predavanja uživo.

Znam da je mahana ovog načina predavanja zapravo to što ponekad odlutamo od naših uređaja, što neko može da nas prekine, loša konekcija i sl.

Međutim, ko je zaista imao želju da učestvuje taj/ta je se javljao/la.

Prijedlog

Predlažem da i u budućnosti (bez obzira na stanje u vezi sa pandemijom), organizujete i online treninge, odnosno prenos predavanja.

Zasigurno ne bih mogla da dođem iz Tuzle za Mostar i ne bih prisutvovala ovom treningu, da nije održan online. Stoga sam se i prijavila, jer sam bila gotovo sigurna da ćete ga održati online.

Također online trening je idealno rješenje za sve one koji ne mogu da se obavežu na prisustvo zbog svojih radnih, ponekad i porodičnih obaveza.